email comenzi@publisol.ro
0722450666
0 Cos Cumparaturi 0,00 lei
CLOSE

Cosul tau este gol

Nu ezita ! Vezi alte produse

Colecția - emoție, simbol, întreg

de Bogdan Cercel
0 Comentarii
Colecția - emoție, simbol, întreg

Colecționarul este un fericit. Oamenii nu au inventat altă manieră de a avea o relație apropiată, profundă, cu obiectele decât proprietatea, așa că o colecție este un vis palpabil, transformarea timpului în spațiu, a vechiului în nou, a nostalgiei în entuziasm. Colecția este lejeritate, energie pozitivă și are aerul năzdrăvan al unei evadări.

La început este căutarea, acel start cu un obiect, care apoi cere altul, de parcă ar avea voce; începe căutarea, de cele mai multe ori febrilă, mereu pasionată, cu toate simțurile alertate, cu multă argumentație interioară, care întotdeauna naște idei bune; vine și momentul achiziției, clipă de basm, care face legătura cosmică dintre obiectul colecției și toate întrupările care prind viață în interiorul colecționarului prin acest „conductor” afectiv.

A-ți organiza propria colecție este o activitate al cărei farmec este greu de egalat. Colecționarul intră ca într-un cerc magic acolo unde sunt așezate, după criterii precise sau agreate, personale, piesele pasiunii sale, cu valoare de obiecte de patrimoniu. Indiferent că este vorba despre ghivece cu hibiscuși, reviste cu animale, sticle cu vin parfumat sau vechi calculatoare din vremea Războiului Rece, colecția este o lume de o atractivitate cu care pentru colecționar nu poate rivaliza nimic.

Catalogarea achizițiilor se face meticulos, ca o savurare, apoi se reia, în numele perfecțiunii, totul se așază la milimetru sau se lasă în voia unei dezordini studiate, fiecare obiect este o emoție, are încărcătura unui simbol și completează un întreg.

Uneori, dacă apropiații colecționarului sunt suficient de norocoși, minunata colecție este etalată cu mândrie, sintetizând calități personale ca răbdarea, pasiunea și rezistența, dar și plăcerea de a trăi a celui care nu se oprește, nu se abate și nu ezită pe drumul spre achizițiile sale.

Întotdeauna, colecționarul va păstra în locul său cel mai de suflet prețioasa colecție. Răsfoind filele cărților sau revistelor adunate cu grijă de-a lungul timpului, petrecând cu privirea liniile fine ale pieselor de epocă sau vorbind în șoaptă ori în gând cu personajele colecționate care i-au devenit prieteni, cel care realizează o colecție este unic, însetat de cunoaștere și conștient că fiecare fațetă a prezentului are un trecut de care este înlănțuită. În orice colecționar pulsează un vizionar cu pasiuni de istoric și aptitudini de performer.

La Booksaveur prețuim nespus colecțiile, suntem și noi colecționari de diverse cărți, reviste și alte obiecte, așa că veți găsi oricând un prieten de dezbatere sau, de ce nu, un furnizor loial al unor colecții ce vă vor aduce bucurii oricând. Și cum încurajăm ideea de colecție de la vârste cât mai fragede avem astăzi și două sugestii excelente pentru tine și copilul tău: Colecția Minunile Naturii și Colecția Ferma Animalelor.

by Bogdan Cercel

Posteaza comentariu

Lasa un comentariu


Comentariile vor fi postate dupa aprobarea moderatorului