Editura Publisol continuă să publice cărțile de succes ale maestrului thrillerului polițist și de spionaj, Haralamb Zincă!
Cititorii au primit cu căldura această carte, iar tirajele s-au epuizat in mai multe librării din țară. Seria continuă cu romanul Ochii doctorului KING, disponibil din aprilie la chioșcuri și în librăriile și magazinele on-line din toată țara.
Rezumatul cărții:
Căpitanul Liviu Roman este în vacanță la mare însă nu se poate bucura prea mult de ea deoarece este chemat înapoi la București pentru a elucida un mister: dispariția bruscă a lui Mihai Miroiu, lucrător al vămii din Portul Constanța, venit să-și petreacă concediul la București la mătușa sa. Și ar fi putut fi un caz obișnuit, însă femeia moare în condiții misterioase, iar logodnica dispărutului, angajată a direcției valutare a Băncii Naționale, primește o vizită surpriză care o șochează într-atât încât trebuie internată la Spitalul nr. 9.
La toate acestea se mai adaugă niște scrisori de amenințare scrise de o femeie, descoperirea cadavrului celui dispărut în propriul apartament, aparent în urma unei sinucideri, un căpitan de securitate fictiv și „Doctorul King”, șeful unei grupări de contrabandă.
Despre autor:
Haralamb Zincă (pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman) s-a născut pe 4 iulie 1923, la Roman.
Scriitorul a captivat generații întregi de cititori prin cele peste 50 de romane polițiste și de spionaj publicate, dar și prin jurnalele de front și cărțile de cercetare istorică.
Este considerat părintele literaturii de gen din România, Sfârșitul spionului fantomă fiind prima carte de spionaj scrisă de un autor român, iar O crimă aproape perfectă prima carte polițistă.
A fost unul dintre cei mai vânduți scriitori români ai epocii sale. Cărțile lui, tipărite în tiraje de 250 000 – 300 000 exemplare, se epuizau în doar câteva zile. Cazurile inventate de el erau atât de surprinzătoare, încât uneori anchetatorii profesioniști îi cereau sfaturi pentru rezolvarea unor cazuri reale.
A fost distins cu Premiul Asociației Scriitorilor din București – pentru cartea-document Și a fost ora H (1971) – și cu Premiul Uniunii Scriitorilor (1976).
A murit, după o lungă suferință, la București, pe 24 decembrie 2008.
Printre cele mai cunoscute romane scrise de Haralamb Zincă, se numără: Sfârșitul spionului Fantomă (1963), Taina Cavalerului de Dolenga (1965), Moartea vine pe bandă de magnetofon (1967), Ochii doctorului King (1968), O crimă aproape perfectă (1969), Crima de la 217 (1970), Limuzina neagră (1973), Un glonte pentru rezident (1975), Soarele a murit în zori (1976), Mapa cenușie G.R. (1977), Dragul meu Sherlock Holmes (1977), Toamna cu frunze negre (1978), Anotimpurile morții (1980), Glonțul de zahăr (1981), Destinul căpitanului Iamandi (1982), Operațiunea Soare (1984), Suspecta moarte a lui Mario Campanella (1991), Moartea m-a bătut pe umăr (1993), Moartea mirosea a Christian Dior (1997).
Spotul video care sustine apariția cărții a fost produs în studioul Double4studios din Miami, Florida, de către Andrei Zincă, fiul autorului, iar vocea spotului este a artistului Aurelian Temișan. Link-ul spre spot este aici: https://www.youtube.com/watch?v=tzEAl_0eB1E
Seria de autor Haralamb Zincă numără pentru început 17 titluri, dintre care cinci fac parte din celebra colecție Pe urmele agentului „B-39”. Editura a selectat din vasta operă a scriitorului cele mai cunoscute titluri, dar și cărțile cel mai bine scrise, rezumându-se doar la operele de ficțiune.
Începând cu 24 martie, volumele apar săptămânal – câte o carte din serie pe săptămână – și vor putea fi cumpărate de la chioșcurile de difuzare a presei, dar și din rețeaua de tradițională de librării. De asemenea, volumele vor putea fi comandate și de pe internet, pe www.booksaveur.com, dar și de pe alte magazine sau platforme online.
APARITII MEDIA
https://www.marketingromania.ro/comunicate-de-presa/editura-publisol-continua-sa-publice-cartile-de-succes-ale-maestrului-thrillerului-politist-si-de-spionaj-haralamb-zinca |
Lăsați un comentariu
De notat, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.