0 Cos Cumparaturi 0,00 lei
CLOSE

Cosul tau este gol

Nu ezita ! Vezi alte produse

Anca Bejan în dialog cu Theodor Paleologu

de Hadrian Mateescu
0 Comentarii
Anca Bejan în dialog cu Theodor Paleologu

În luna aprilie a acestui an, cu ocazia Zilei mondiale a Sănătății, Anca Bejan, autoarea cărții Dieta-Minune (disponibilă pe site-ul booksaveur.com aici) a purtat o savuroasă discuție cu Theodor Paleologu. A rezultat un savuros și plin de substanță dialog. Iată mai jos:

Anca Bejan:

„ La cursurile sale din Armenească 34 l-am auzit de multe ori pe domnul profesor Paleologu – așa îmi place mie să-i spun, dar și lui, căci aceasta este titulatura pe care a îmbrățișat-o cu cel mai mare har și drag –, așadar l-am auzit de multe ori pe domnul profesor menționând fel și fel de îndemnuri filosofice care ar fi putut oricând să fie adaptate și aplicate în redactarea unui set de reguli pentru un stil de viață sănătos. Și nu m-am înșelat deloc. Gânditori ai celor mai vechi timpuri – dintre care au fost menționați Solon, Pitagora, Epicur – au acordat o atenție deosebită și stilului de alimentație. Acest subiect a continuat să fie de mare interes până în zilele noastre.

Cum este un istoric al ideilor și promovează în mod deosebit gândirea critică, mi-am dorit să testez și cu domnul profesor meritele acestui stil de viață îmbrățișat de mine, care presupune să ai mese regulate. Am construit în jurul unor principii nutriționale o întreagă filosofie despre alimentație, dar și de viață, intitulată Dieta-Minune. Theodor Paleologu spune că nu ar fi la fel de strict ca mine, în ceea ce privește mâncatul zi de zi la aceleași ore, dar a recunoscut că a mânca regulat este succesul unui stil de viață echilibrat, în ceea ce privește alimentația.

Am mai spus și repet: fac eu ce fac și, pe oricine întreb cum este mai bine, primesc același răspuns: moderația este cheia succesului, pentru a ne asigura că avem un stil de viață cât mai sănătos și rămânem în jurul unei greutăți normale. Și cum facem să păstrăm acest echilibru al moderației: eu am găsit răspunsul: Dieta-Minune. Acest stil de viață cuprinde un set de reguli pe care dacă le urmezi, poți și să te bucuri de mâncarea care-ți place, dar și să ai grijă de sănătate.

Anca Bejan a redactat interviul integral (îl găsiți aici), dar vă sfătuiesc să-l savurați video. A fost publicat pe canalul de YouTube Dieta-Minune:”

 

 

 

by Hadrian Mateescu

Posteaza comentariu

Lasa un comentariu


Comentariile vor fi postate dupa aprobarea moderatorului