Sari la conținut

News

Cum il descifram pe Leonida Neamtu.

de Hadrian Mateescu 06 Mar 2022 0 Comentarii
Am descoperit cu mare bucurie un admirator al operei lui Leonida Neamtu: Crin Criandafil Theodorescu. Cu permisiunea sa, postez mai jos o intamplare de referinta:
Spune Crin Triandafil: ... "Era seară. Lângă catedrala din Piața Avram Iancu din Cluj, cum vii spre Sora pe stânga, după niște pilaștri de beton, dau cu ochii de un anticariat. Intru. Vreo câteva sute de mii de cărți. Mă învârt p-acolo, apare anticarul, doriți ceva, zic domle, mi-e și jenă să vă întreb, probabil că nu aveți nimic de autorul ăsta, e un aproape necunoscut...cum îl cheamă, domnule? Leonida Neamțu. Și i se luminează fața omului și zice domnule, păi Leonida Neamțu e cel mai mare prozator pe care l-am avut după Marin Preda, domle!!! Sar fericit în sus, credeam că sunt singurul nebun, cică eram doi. Așadar. Am TOATE cărțile lui Leonida Neamțu, TOATE! A durat patruzeci de ani să le strâng. ”Strania Poveste a Marelui Joc” e de departe cartea mea preferată pe palierul beletristică."
Apoi, l-am rugat pe Crin-Triandafil sa ne povesteasca in ce imprejurari a luat contact cu cartile lui Leonida Neamtu. A scris special pentru noi si pentru iubitorii cartilor lui Leonida Neamtu despre MARELE JOC:
”...eu aparțin pădurilor și singurătății”.
M-am născut cu cărți în casă, cu cărți și cu diverse zeități casnice. Mamă, tată, surori. Dar Tata. El. Tatăl meu a fost...nu. Tatăl meu, deși s-a mutat în curtea lui Dumnezeu cu contract pe perioadă nedeterminată, Tatăl meu ESTE cel care m-a azvârlit, ca pe Iona în ocean, m-a zvârlit în lumea cărților. Și n-a făcut-o oricum, prolix și supraîncărcat, ci cu grația cu care doar un om născut din spirit știe să cioplească un suflet de copil. N-a fost greu deloc, am fost una dintre puținele, dacă nu chiar unica familie care a locuit într-un apartament proletcultist de bloc și și-a permis să transforme o cameră într-o bibliotecă, tot așa cum împărații bizantini făceau paraclis dincolo de ușa dormitorului, indiferent unde-ar fi călătorit. Mii de cărți rupeau rafturile bibliotecii, deasupra biroului unde Tata-și citea scrierile. Mii, dar nu grămezi. Biblioteca lui era orientată, inspirat dumnezeiește, spre copiii lui ce-aveau să crească. Era ca un raft de hipermarket în care mâna inteligentă a managerului așezase exact caloriile, mineralele și carbohidrații de care un copil avea nevoie ca să crească înalt. Fără maculatură, balasturi, fără superfluul literaturii obediente a anilor 70-80. Și printre Vatamaniuc și Eminescu, printre Secolul XX și colecția Manuscriptum, deodată zăresc o carte polițistă. Am 16 ani, o înșfac entuziasmat și mă duc să-i dau zeului la temelie, cu satisfacție. Uite, Tată, cum explici o carte polițistă în biblioteca noastră, mereu mi-ai spus că bibliofilia înseamnă rafinament și că ce e mult nu e niciodată calitate? Tata și-a aplecat capul spre mine, să mă poată privi pe deasupra ochelarilor lui rotunzi și mari. A țintuit o secundă cartea, apoi s-a înfipt cu ochii ăia albaștri-egeean în mine, și-a rostit în șoaptă, fiule, aia nu e o carte polițistă, e Leonida Neamțu! S-a ascuns acolo, între coperțile alea, dar ești inteligent și vei înțelege. Citește și deschide-te la inimă!
Am fugit în camera mea și-am sărit în cartea aia cum sare un copil entuziasmat într-un râu de vară. Și de-atunci n-am mai ieșit. Mă întorc periodic ca la o vacanță binemeritată. Cartea se numește ”Strania Poveste a Marelui Joc” și rămâne cartea mea de suflet, deși între timp am mai citit cinci metri cubi. Tatăl meu, primul și penultimul meu profesor de înalte lecturi, mi-a pus în brațe un scriitor cum sufletul meu n-a mai găsit, niciodată, niciunde. Poate a fost vârsta, vraja vocii lui, poate că sunt subiectiv, emoționat și plângăreț: dar nu e asta definiția unui cititor reușit? Și-n cartea aia, dragii mei, o vrăjitoare Z (de la zăpadă) îl îngrijește pe Dhimitrie (poetul) într-o cabană din munți, să-i oblojească rănile. Ea e inteligentă, ironică și tot ea, cu automobilul ei albastru,
l-a izbit pe zăpăcitul ăla care suge ace (un tabiet oarecare); ca să nu se trezească cu un dosar penal, îl ia și-l duce în munți, să-l facă bine la trup, că la suflet e poet futil. Și-l dezbracă și-i pansează rănile, și dacă tot l-a lăsat în pielea goală îi explică, matematic, ce găgăuță cabotin și închipuit e pe dedesubt. Și-n timpul ăsta prietenii lui Dhimitrie (poetul), toți stranii și atemporali, îl caută prin zăpezi și amintiri. Un medic genial și abscons; Toma Bumbuc, un burlac care locuiește într-un turn de apă unde hrănește un șoricel cu nume de șarjă de cavalerie (Androtancus), Ștefan cel Bigot, subțire cunoscător al volutelor în spatele cărora s-au ghemuit mințile oamenilor, o secretară cu nume de catifea înghesuită-ntr-o poșetă de piele, Melania, fluidă ca un val de mare și nițel frivolă. Și alții, și altele.
Adică, să nu fiu greșit înțeles, i-am ronțăit sistematic și pe Augustin Fericitul, Dostoievski și Tolstoi, Balzac și Rebreanu. Fiecare e pe curentul lui, pe școala și atelierul lui, se învață la literatură și dacă deschizi exegeza, îl găsești cuminte la locul lui. Nu Leonida Neamțu, el nu. Brigant, aproape subliminal, persuasiv ca șarpele din paradis, el e romantic și cinic, seducător și didactic, vrăjitor și vrăjit, denotativ și elucubrant deopotrivă. Literatura lui, cantonată fals în zona polițistă, e tot atât de polițistă ca distihurile lui Eminescu, adică deloc. Leonida e sentimental fără a cădea în lacrimogenie. E incitant fără a fi obositor. Explicit ca un ecorșeu făcut la lumina reflectoarelor, și totuși opalescent și misterios. Ai sentimentul că toate cuvintele lui sunt niște nave de desant maritim care aruncă pe țărmul sufletului tău o armată de invadatori bonomi și chercheliți, sucubi hedoniști cu doctorate în astrofizică emoțională.
Ani mulți am crezut că sunt singurul nebun de Leonida. Mergeam pe la câte-o sindrofie cu fumuri elitiste, ăla cu Seneca, ăla cu Cărtărescu, câte-o domniță cu mâinile-nfundate-n biblioteci ca-ntr-un aluat zicea de Vulpescu, și dumneavoastră? Păi eu vă zic, dar n-ați auzit. Leonida Neamțu. Păi chiar că n-am auzit. Nu-i nimic, luați, citiți, mâncați, râdeți, plângeți. Luați întâi. Îl găsiți prăfuit prin vechi biblioteci la țară, prin anticariate, dar să nu vă lăsați păcăliți, din cărbune răsare diamantul și din întuneric lumina.
Eu cred că gândurile omului sunt ca vrejul de deasupra capului lui Iona. Lecții de viață de la Dumnezeu. Și Dumnezeu, magnificul și unicul supraviețuitor al propriului timp, a făcut o minune și uite, de un timp niște oameni au reeditat colecția Leonida Neamțu. Le aveam pe toate, le-am strâns cu chinuri în 39 de ani, prin anticariate, răscolind printre cărțile trimise la topit, pe la biblioteci publice unde m-am înscris doar ca să le pot împrumuta și unde am recunoscut, creștinește, păcatul ce urmează să fie comis: doamnă, pregătiți amenda, eu cartea asta n-o s-o mai aduc înapoi, oricât m-ar costa. De cinci ori prețul de inventar, zicea iritată doamna. Prea puțin, cucoană, Dumnezeu să ne ierte pe-amândoi, luați de șase și încă sunt dator!
Abia aștept să ajungă colecția reeditată la ”Strania Poveste a Marelui Joc”. O să cumpăr 100 de kilograme de cărți și pregătiți-vă, dacă mă invitați la ziua voastră, p-asta v-o aduc, că de cravate roșii și sticle de vin știu că vi s-a acrit și n-o să recunoașteți.
De-un timp m-am trezit, în viața mea, cu al doilea profesor de înalte lecturi, reîncarnarea Primului Profesor, Tatăl meu drag. Un profesionist în literatură, ascuțit la minte ca o lamă de catană. Omul ăsta aruncă-n mine cu cărți cum aruncă sfinții cu pâine. Citesc pe rupte, emoționat, fericit, exulând cea mai pură voluptate a intelectului; că prostul citește tot ce-i pică, iar inteligentul doar ceea ce i se potrivește. Și dintre toate cărțile lumii, una singură am îndrăznit să-i trimit. Leonida Neamțu. Și omul acela, care trăiește învăluit în cărți cum sunt heruvimii îmbrăcați în șase aripi, a spus ”Da! Leonida e magnific, mulțumesc pentru descoperire!”
Recomand din toată inima:
930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Articol anterior
Articol următor

Lăsați un comentariu

De notat, comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.

Vă mulțumim pentru abonare!

Acest email a fost deja înregistrat!

Cumpără look-ul

Alege opțiuni

Publisol.ro
Actualizari exclusive, noi aparitii si reduceri speciale pentru membri
Anunta-ma cand se intoarce in stoc
Termeni & Condiții

Termeni si conditii

Acesti Termeni și Condiții Generale se aplică tuturor comenzilor plasate pe site-ul publisol.ro și pentru comenzile trimise de persoane particulare prin telefon. În general, acestea guvernează relația dintre publisol.ro și utilizatorii site-ului.


Articolul 1 - Identificarea companiei noastre

publisol.ro, site operat de PUBLISHING SOLUTIONS S.R.L., cu adresa Piața Presei Libere nr. 1, corp A3-A4, Et. 1, 077067 București, Romania. CUI: RO 39723038, Nr. de inregistrare la R. C.: J40/15549/2022 EMAIL: office@publisol.ro, Tel: (+40) 00722450666. Program de relatii cu clientii si procesare comenzi: Luni – Vineri : 09.00-17.00

Articolul 2 - Comenzi

Pentru Client, realizarea unei comenzi de produse către publisol.ro implică acceptarea necondiţionată atât a condiţiilor generale de vânzare prezente, cât şi a condiţiilor particulare referitoare la articole comandate / denumire / preţ / componente şi aşa mai departe.

Prin site: publisol.ro

Accesand pagina noastra de internet veti gasi gama completa de produse, iar comanda Dvs poate fi lansata in mod direct aici. Comenzile Dvs vor fi confirmate in cel mai scurt timp de catre unul dintre consilierii nostri. Pentru orice informatii referitoare la produsele noastre (gama, comanda,livrare,etc) va rugam sa ne trimiteti un mesaj la comenzi@publisol.ro. Consilierii publisol.ro va stau la dispozitie cu toate informatiile de care aveti nevoie pentru a face alegere potrivita.

Articolul 3 - Validarea unei comenzi

Validarea de către client: Declarați că ați citit și ați acceptat acești Termeni și condițiile înainte de a vă plasa comanda. Prin urmare, validarea comenzii dvs. reprezintă o acceptare a acestor condiții generale de vânzare. Pentru comenzile plasate direct pe site-ul nostru sau prin telefon dacă ne-ați lăsat o adresă de e-mail, veți primi un e-mail de confirmare a comenzii dumneavoastră. În lipsa unei dovezi contrare, datele înregistrate de publisol.ro constituie dovada tuturor tranzacțiilor dintre publisol.ro și clienții săi.

Validarea de către publisol.ro: La primirea comenzilor, publisol.ro asigură coerența datelor comunicate. Ca parte a politicii sale împotriva plăților frauduloase, publisol.ro își rezervă dreptul de a efectua orice investigație necesară înainte de validarea unei comenzi. Aceasta poate include solicitarea unei dovezi de domiciliu sau solicitarea informațiilor de contact ale sucursalei dvs. bancare. Atunci când se inițiază o astfel de procedură, validarea comenzii este suspendată. În cazul în care comanda nu a fost validată în termen de 5 zile, comanda va fi anulată, iar sumele plătite vor fi rambursate. Această perioadă poate fi extinsă dacă schimburile de documente sunt în curs de desfășurare între client și publisol.ro

Articolul 4 - Conditii de plata

publisol.ro acceptă următoarele modalități de plata :

lei pentru livrare în Romania si strainatate (in cazul comenzilor din afara Romaniei, este necesara plata on-line cu cardul bancar):

 • plata RAMBURS, se plăteşte persoanei care livrează comanda în momentul primirii acesteia, angajat al firmei de curierat
 • plata CARD BANCAR: Online cu card bancar prin MobilPay (Visa/ Mastercard).
 • Daca ati ales metoda de plata "Online prin card bancar " este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.
  Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectueaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. - "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard. Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

 • plata VIRAMENT BANCAR pe baza de factura proforma: Cont in RON la LIBRA BANK - RO21 BREL 0002 0018 1189 0100. Factura fiscală va fi trimisă la adresa de facturare indicată de Client împreună cu produsele.

Articolul 5 - Produsele

Fiecare dintre produsele propuse pe site-ul publisol.ro are atribuită o denumire, descriere, detalii de compoziţie şi un preţ. Fotografiile de prezentare nu sunt contractuale, ele reprezintă doar sugestii de prezentare. În cazul unor greşeli, responsabilitatea publisol.ro nu va putea fi angajată.

Articolul 6 - Valabilitatea si durata ofertei

Oferta publisol.ro este valabilă în limita stocului disponibil .În cazul unei rupturi de stoc sau dacă unul dintre articole lipseşte, îl vom înlocui, cu notificare in prealabil, cu un altul din aceeaşi gamă, de o calitate cel puţin echivalentă şi de o valoare cel puţin egală sau superioară, pentru a nu întârzia livrarea.

În cazul în care un articol nu poate fi înlocuit în condiţiile de mai sus după ce comanda Dvs. este definitivă, vă vom contacta telefonic sau prin email în cel mai scurt timp pentru a conveni împreuna:

 • decalarea livrării până la reaprovizionarea produsului lipsă, în cazul în care acest lucru este posibil;
 • înlocuirea produsului cu altul disponibil;
 • anularea comenzii pentru produsele care nu pot fi livrate sau, dupa caz
 • returnarea sumelor de bani achitate pentru produsele indisponibile

Articolul 7 - Preturile

Prețurile produselor noastre sunt indicate pe site în lei inclusiv TVA, cu excepția participării la costurile de procesare și expediere. Publisol.ro își rezervă dreptul de a modifica prețurile în orice moment. În momentul unei comenzi, produsele vor fi facturate pe baza tarifelor în vigoare la momentul validării ordinului de comanda. Produsele rămân proprietatea publisol.ro până la plata integrală a prețului. Prețul produselor similare vândute de PUBLISHING SOLUTIONS S.R.L. în magazine terti sau prin internet vor putea fi diferite față de cele afișate pe site-ul publisol.ro

Articolul 8 - Costul de procesare si transport

 • Livrare prin curier (Fan Courier, Sameday, DPD, GLS Courier): livrare la o adresă de destinație din Romania. Costul este de 17.90 cu TVA inclus. Valoarea maxima a unei comenzii este de 5000 ron cu Tva incluzand transportul si costul ramburs. Pentru comenzile de peste 150 lei (TVA inclus) transportul este gratuit.<*/li>
 • Livrare prin CN Posta Romana pentru comenzile platite cu cardul si efectuate din strainatate, din tarile eligibile (Europa)

Articolul 9 - Modalitati de livrare

Modalitatea generală de livrare este în sistem de curierat prin firmele de curierat cu care avem contracte încheiate, în limita zonelor acceptate de către firmele de curierat.Livrarea va fi considerată încheiată în momentul predării produselor de către publisol.ro către Transportator. Produsele călătoresc pe riscul Clientului, chiar și în cazurile în care comanda este adresată unui alt destinatar, transferul riscurilor fiind efectuat la momentul predării coletelor către Transportator la livrare. Clientul are obligația să verifice starea produselor livrate și să formuleze rețineri pe documentul de livrare (AWB, Aviz de însoțire a mărfii, Factura Fiscală s.a) sau prin scrisoare recomandată cu aviz de primire către publisol.ro. în termen de 72 de ore de la livrarea produselor. În caz contrar, nu vor putea fi începute demersurile de rambursare către Transportator.

În caz de neconformitate a produselor sau de viciu aparent, Clientul are la dispoziție 14 zile de la recepția acestora pentru a depune o reclamație către publisol.ro. Reclamația poate fi formulată în scris și transmisă prin email / poștă.

Dupa acest termen, produsele livrate sunt considerate conforme și exceptate de orice viciu aparent.

Articolul 10 - Termene de livrare

În cazul plății prin card de credit sau card de debit, comenzile sunt expediate în ziua următoare validării online. Comenzile validate vineri sunt expediate în ziua de luni următoare, cu excepția deschiderii excepționale sâmbătă mai ales în decembrie. Comenzile validate sâmbătă și duminică sunt expediate marti.

Termenele de livrare obișnuite (în afara perioadelor de Sărbători) sunt între 24-72 ore lucrătoare

În perioada Sărbătorilor aceste termene, date doar cu titlu informativ, pot suferi modificari care vor fi anunţate în prealabil clientului.

Articolul 11- Data limita de livrare

În cazul în care produsele comandate nu au fost livrate în termen de 15 de zile de la data recepției de către publisol.ro a comenzii complete împreună cu plata integrală a acestora, pentru orice alt motiv decât Forța Majoră, vânzarea va putea fi anulată la cererea clientului. Sumele plătite de către Client îi vor fi restituite in termen de 10 zile lucratoare de la reprimirea produselor la sediul firmei.

Articolul 12 - Termenele de renuntare

Aveți la dispoziție o perioadă de 14 zile de la primirea produselor dvs. pentru a vă exercita dreptul de renunţare de la publisol.ro fără a trebui să justificați motivele sau să plătiți o penalizare.

Dacă vă exercitați dreptul de renuntare în perioada menționată mai sus, vă rugăm să contactați serviciul nostru pentru clienți. Vom rambursa produsul (produsele) în cauză în termen de 30 de zile de la solicitarea dvs. Costurile de expediere și returnare sunt responsabilitatea cumpărătorului.

Returnările se vor face în stare originală și vor fi complete (ambalare, aviz ...) la adresa de returnare: Publishing Solutions, Str Radarului nr 12E, Sat Petrești, Com Corbeanca, Ilfov.

Nu vom accepta returnări de produse care au fost deschise sau a căror ambalare a fost deteriorată. Nu se acceptă returnarea sau înlocuirea produsului pentru produsele cu termene mai lungi sau pentru toate produsele după data de expirare. În cazul în care aceste produse vor fi în continuare returnate, acestea nu vor fi rambursate în nici un fel

Articolul 13 - Protectia Minorilor

Orice persoană care face o comandă de pe site-ul publisol.ro trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți până la data efectuării comenzii. În caz contrar, comanda nu va putea fi onorată. Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății.

Articolul 14 – Responsabilitatea publisol.ro

publisol.ro își declină orice răspundere, civilă sau penală, care ar putea rezulta din utilizarea necorespunzătoare a produselor comercializate sau de daune, responsabilitatea apartine furnizorului produsului în cauză.

Articolul 15 - Politica de confidentialitate

Prin acceptarea acestor termeni va declarati de acord ca furnizarea serviciilor si produselor sa inceapa imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Informatiile furnizate trebuie sa fie corecte si complete. Optand pentru inregistrare, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii, accesati meniul "Date Personale".

Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. publisol.ro nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si a parolei sale.Datele dumneavoastra personale vor putea fi utilizate de catre publisol.ro pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, mesaje scrise (SMS), posta sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice şi aşa mai departe. Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii. Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale publisol.ro se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii, ci sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei de afaceri dintre client si publisol.ro

Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru. publisol.ro se obliga sa respecte drepturile dumneavoastra conferite de Legea 677/2001, iar la cererea dumneavoastra trimisa pe adresa Piața Presei Libere nr. 1, corp A3-A4, Et. 1, 077067 București, Romania sau prin email la adresa office@publisol.ro , se obliga: sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date; sa inceteze prelucrarea datelor dumneavoastra personale.

publisol.ro certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea neavand un caracter limitativ):

 1. dreptul de a cere publisol.ro sa va confirme daca prelucreaza sau nu datele dumneavoastra personale, in mod gratuit pentru o solicitare pe an;
 2. dreptul de a cere publisol.ro sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
 3. dreptul de a cere publisol.ro sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale;
 4. dreptul de a cere publisol.ro sa inceteze expedierea de mesaje promotionale. Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@publisol.ro

Siteul nostru foloseste cookiuri, puteti vedea politica referitoare la cookie-uri pe siteul nostru

Articolul 16 - Litigii

Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri. Prezentele condiții generale de vânzare sunt elaborate în conformitate cu legislația română. În caz de litigii, clientul se va adresa societății Publishing Solutions SRL pentru a găsi o soluție amiabilă. În cazul în care aceasta nu poate fi găsită, litigiile vor fi soluționate de către Instanțele competente.

Articolul 15 - Copyright

Toate elementele site-ul publisol.ro sunt și rămân proprietatea intelectuală exclusivă a publisol.ro . Nicio parte a acestui site nu poate fi reprodusă, exploatată, difuzată sau utilizată pentru orice scop, inclusiv software, elemente vizuale sau sonore ale site-ului. Folosirea orice link simplă sau hypertext este strict interzisă fără acordul scris al publisol.ro.

this is just a warning
Conectează-te
Coș de cumpărături
0 articole