email comenzi@publisol.ro
0762 068 926
0 Cos Cumparaturi 0,00 lei
CLOSE

Cosul tau este gol

Nu ezita ! Vezi alte produse

Povestea vinurilor de la Artisan Winery

de Hadrian Mateescu
0 Comentarii
Povestea vinurilor de la Artisan Winery

Vinul este inocentă imbuteliată poezie,

Emoţie este, ce te-ndeamnă spre reverie,

Celui ce răbdare să asculte are,

“Fremătătorul“ clipocit în pahare,

Vinul bun la ureche o să-i şoptească, 

Iar apoi, in toata splendoarea o sa i se dezvelească!

 

VIZIUNE

Adormitele Emoţii le Însufleţim, cu Fiecare, Creată, Picătură de Vin!

MISIUNE

Artisan Winery este o Cramă in care ţesem Suflet, Pasiune, Bucurie, pentru a Infrumuseţa fiecare Zi .

Suntem o Cramă Boutique de familie și Vom Rămâne o Cramă Boutique, care va procesa până la maxim 20 de hectare!

Pasiunea pentru vin ne-a determinat să re-luăm pe calcaroasele dealuri ale Păulișului, drumul deschis de stră-stră-străbunicii noștri. Suntem dedicaţi producerii vinurilor roşii si rose, unele putând să ne bucure simţurile pentru numeroase primăveri.

Ne-am Inspirat din Filosofia Meşterilor Artisani iar vinul ce il creăm se susţine pe Valorile lor: Pasiune, Inventivitate și Preocupare pentru Detalii!

Specific pentru crama noastra este vinul de stancă, vin in care solul calcaros asigură distinctie si eleganţă. Artisan Winery iși propune să reprezinte pentru iubitorii de vin o experienţă ce se cere neapărat traită si repetată.

VALORI

Pasiunea pentru Vin, Susținem Oamenii și Regiunea

Avem convingerea că unirea Pasiunii pentru vin cu un Terroir de excepţie este inceputul unui vin mare. Ne mândrim cu faptul că avem o abordare tradițională în procesul de creștere și culegere a strugurilor, precum și în procesul de vinificaţie. Suntem dedicaţi să imbunătaţim în permanenţă experienţele clienţilor noştri iar continua noastră strădanie pentru calitate ne asigură că vom reusi.

Oamenii fac diferenţa și reprezintă cea mai importantă resursă a cramei noastre. Construim un loc de muncă în care respectul reciproc, colaborarea si integritatea sunt principiile călăuzitoare.

Susţinem regiunea, prin intermediul vizitatorilor ce au parte de o experienţă unică la nivelul cramei, o susţinem prin intermediul imaginilor de pe site ce promovează frumuseţile locale și contribuim la implementarea proiectelor sociale ale localitatii.

Primul Cabernet Sauvignon Artisan Winery este cules in 15-16 Octombrie 2017 dintr-o parcela de 3 hectare. A fost ultimul lot cules in acel an in care am avut parte de o toamna lungă, cu zile însorite și nopți răcoroase, ce a creat condițiile necesare pentru fixarea și nuanțarea buchetului specific pentru un Cabernet Sauvignon: cireșe negre, coacăze negre, mure și note fine de ciocolată și condiment (cuişoare).

I-am acordat toată atenţia și l-am aşezat la loc răcoros și umbros în butoaie de stejar franţuzesc, timp de 18 luni. Baricurile de stejar au fost la al 3-lea ciclu de folosire, exact ce ne doream pentru a asigura un melanj echilibrat între nivelul de alcool, tanini copți și aciditatea specifică vinurilor din Podgoria Miniș.

Am putut astfel să oferim vinului nostru un veşmânt prietenos, care i-a asigurat micro-oxigenarea și evoluția liniștită, asigurând o îmbinare armonioasă a notelor fine de vanilie.  Aceasta abordare face ca primul Cabernet Sauvignon Artisan Winery să fie un vin echilibrat, un Cabernet Sauvignon care se dezvăluie fără să agreseze nasul sau bolta palatină în vreo etapă.

Ca și mod de ambalare – îl avem la sticlă, dar am încercat să avem și o abordare inovatoare pentru restaurantele din România și. De ce nu, pentgru consumul de acasă.

Am îmbuteliat la Bag-in-Box vinul identic, de calitate DOC ca și vinul din sticlă, mergând pe ideea că un pasionat de vin poate dori să savureze doar un pahar sau două și nu face sens să deschidă o sticlă care să rămână așa.

Vinul rămas s-ar oxide, iar calitatea ar fi afectată.

Sistemul Bag-in-Box asigură păstrarea calităţii nealterate a vinului pentru un interval de cel puțin 6 luni în condițiile în care se poate consuma un singur pahar sau chiar si ½ pahar odată.

Folosim astfel mai putin ambalaj, cu o greutate mai mica și mai econimic decât în cazul îmbutelierii în sticle.

 

 

Primul Pinot Noir Artisan Winery este rodul unei parcele de 1.3 hectare, situată în localitatea Covasinţ, parcelă ingrijită de Dl Teodor Podrumar, Secretar Științific la Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Miniș.

Veți descoperi un Pinot Noir ce işi exprimă caracterul într-o manieră subtilă, cu arome florale, arome de căpșuni sălbatice, cirese, zmeură, cu un post-gust lung și plăcut de sâmbure de cireaşă. Ca şi stil, se apropie mult de stilul francez de Pinot Noir.

A însoţit în locul răcoros și umbros Cabernet Sauvignon-ul Artisan Winery, având şi el parte de veşmăntul prietenos al baricurilor de stejar in al 3-lea ciclu de folosire.

Pinot Noir-ul fiind un strugure cu pielița subţire, pe de o parte este foarte expus la boli, iar pe de altă parte acumulează foarte repede zahărul în condiţii de insolaţie puternică.

Aceste aspecte fac foarte dificilă culegerea Pinot Noir-ului in momentul optim, respectiv momentul în care curba în creștere a conținutului de zahăr intersectează curba în scădere a acidităţii din bob.

Anul 2017 a fost un an excepţional pentru Pinot Noir în Podgoria Miniș, iar noi am reuşit culegerea în momentul optim. Având posibilitatea de evoluţie timp indelungat și ținând cont de acest an deosebit, am îmbuteliat Pinot Noir-ul Artisan Winery doar la sticlă.

by Hadrian Mateescu

Posteaza comentariu

Lasa un comentariu


Comentariile vor fi postate dupa aprobarea moderatorului