email comenzi@publisol.ro
0762 068 926
0 Cos Cumparaturi 0,00 lei
CLOSE

Cosul tau este gol

Nu ezita ! Vezi alte produse

Cartea Lego, o investiție „de miliarde”

de Bogdan Cercel
0 Comentarii
Cartea Lego, o investiție „de miliarde”

Șase piese Lego obișnuite pot fi combinate de peste 913 milioane de ori. Dacă este ceva ce leagă cu un farmec aparte tinerele generații, copiii de adolescenți, dar nu numai, piesele Lego sunt cel mai bun exemplu. Piese create în anul 1958 se potrivesc cu cele care se fabrică în prezent, iar cele din seturile pentru copii pot face parte din alcătuirile din seturile celor mai mari.

Universul Lego este unul cu adevărat de miliarde dacă se ia în calcul faptul că au existat perioade în care investița în acest brand, considerat mai puternic decât Ferrari în anul 2015, era mai valoroasă decât cea în aur. Dar simplele referiri la cifre și valoare concretă sunt departe de a reflecta ce înseamnă Lego în toate dimensiunile. Dincolo de cărți Lego, jocuri video, filme și seriale de televiziune, Lego este un concept, un fel de a gândi joaca în mod serios și creativ și de aici vine forța acestor piese unice. Combinat cu cartea, acest concept devine unul de forță.

Cartea Lego este și o comoară de imaginație, și posibilitatea de a elabora scenarii folosind abilități cognitive de mare preț pentru copii, cum sunt vederea tridimensională, atenția, concentrarea, memoria. O carte Lego prezentă în recuzita copilului este mult mai mult decât un instrument de joacă, chiar și... serioasă; personajele sunt deopotrivă eroi mitici, ninja, cavaleri cu onoarea intactă și principiile neclintite sau creaturi extraterestre care sfidează toate regulile funcționale pe Terra, ori răufăcători numai buni de învins în luptă dreaptă, dau liber unei creativități ca nicio alta, prind viață imediat ce sunt asamblați și fac corp comun cu mintea copilului, devenindu-i companioni extrem de versatili.

Imediat după îndeplinirea misiunilor și după terminarea acțiunii, cartea Lego deschide o altă cale de a imagina o nouă aventură, cu noi oportunități într-o lume atât de colorată și de vie, încât își prelungește aderențele în timp, în maturitate, când tatăl ce a asamblat piese Lego toată copilăria cumpără două cărți și două seturi de piese, se așază pe covor alături de fiul său și construiesc împreună, umăr la umăr, într-un cerc afectiv și mental pe care doar lumea Lego îl poate genera. 

Cartea cu personaje Lego are o viață proprie, din care împărtășește cu infinita imaginație umană posibilități fără sfârșit de a gândi dincolo de hotare, de bariere, de opreliști.

Suntem pasionați de jocuri Lego, dar și de cărți Lego, mai ales. La Booksaveur avem titluri Lego însoțite de figurine cadou, colecții care au trecut proba timpului și sunt perfecte pentru a însoți orice generație pe drumul creativității. Oricând ai de ales un cadou pentru un copil îți suntem alături cu minunatele cărți Lego de la Booksaveur. Și nu numai.

 

by Bogdan Cercel

Posteaza comentariu

Lasa un comentariu


Comentariile vor fi postate dupa aprobarea moderatorului