email comenzi@publisol.ro
0762 068 926
0 Cos Cumparaturi 0,00 lei
CLOSE

Cosul tau este gol

Nu ezita ! Vezi alte produse

Afacerea ta și pandemia COVID-19 – o criză de încredere?

de Hadrian Mateescu
0 Comentarii
Afacerea ta și pandemia COVID-19 – o criză de încredere?

Am simțit nevoia să adaug pe acest blog câteva puncte de vedere legate de perioada pe care o traversăm și, mai ales, de posibilele urmări pe termen lung.

Sunt multe alte locuri unde găsiți opinii poate mai pertinente sau mult mai aprofundate. Am însă încredere că veți găsi utile, interesante și pline de conținut cele câteva rânduri scrise de oameni avizați în domeniile în care activează. Postez mai jos, cu acordul autorului, Adi Ploscaru, trainer și consultant în domeniul financiar, un punct de vedere enunțat chiar de 1 mai - o zi specială într-o perioadă specială:

„E incredibil cât de repede și de neașteptat au evoluat toate de când ți-am povestit despre cum te poți pregăti pentru întâlnirea cu furnizorul de bani. Astăzi suntem în plină criză declanșată de virusul COVID-19, cu efecte majore în sistemul medical și în cel economic. 

Cum e gestionată această criză de fiecare țară? Diferit. Unele acționează proactiv și disciplinat, altele sunt depășite de situație.

Ce generează această diferență? Resursele, managementul lor și leadershipul. Din păcate, efectele negative sunt amplificate de un alt tip de criză, aceea de încredere: în fiecare dintre noi, în cei apropiați, în ceilalți oameni, în lideri, în organizații și în instituțiile statului.

Lipsa încrederii ne ”întemnițează” și ne pune într-o postură de tipul ”fiecare pentru el”. Pentru a depăși aceste vremuri provocatoare, avem nevoie, poate mai mult ca niciodată, să fim cu adevărat împreună, pentru că fizic suntem separați.

Iar ca această uniune să se întâmple și să dureze, e important să oferim încredere necondiționat.

De la încrederea personală la încrederea generală, economică

Am încredere în mine, că sunt puternic fizic (imunitate ridicată), mental (agilitate), emoțional (grija pentru semeni) și spiritual (echilibru interior).

Am încredere în semenii mei: în familie și în cei apropiați că se îngrijesc și cer ajutor atunci când au nevoie.

Am încredere în angajați că au grijă de sănătatea lor și a celor apropiați, că își fac treaba foarte bine, mai ales acum când e nevoie mai mult ca oricând.

Am încredere în angajator că face tot ceea ce este nevoie ca eu să fiu în siguranță (fizică și financiară) la locul de muncă.

Am încredere în partenerii mei, că fac tot posibilul să trecem împreună cu bine peste această perioadă: clienți, furnizori, finanțatori.

Am încredere în instituțiile statului că fac tot ce le stă în putință să asigure cadrul de securitate pentru sănătatea oamenilor, a companiilor și a instituțiilor sale.

 

Maica Tereza spunea că dacă fiecare și-ar face ordine în propria ogradă, lumea noastră ar fi curată. Avem nevoie de lideri care să ofere încredere, să fie responsabili și curajoși.

Fii unul dintre ei! ☺”

 

Acest articol a fost publicat iniţial pe https://www.patriabank.ro/blog și apoi preluat de aici: https://adiploscaru.ro/afacerea-ta-si-pandemia-covid-19-o-criza-de-incredere/

 

 

 

by Hadrian Mateescu

Posteaza comentariu

Lasa un comentariu


Comentariile vor fi postate dupa aprobarea moderatorului